روش های درمان کک و مک صورت

روش های درمان کک و مک صورت

اگر بعد از تعطیلات و رفتن کنار ساحل متوجه وجود لکه های قرمز یا قهوه ای روی صورت شده اید، به این لکه ها کک و مک می گویند. البته خیلی ها به صورت ژنتیک با این لکه ها روبرو هستند و هنوز علت اصلی این اتفاق را نمی دانند . خوشبختانه روش های درمان […]

با کلیک بر روی تبلیغات زیر از ما حمایت کنید.

اگر بعد از تعطیلات و رفتن کنار ساحل متوجه وجود لکه های قرمز یا قهوه ای روی صورت شده اید، به این لکه ها کک و مک می گویند. البته خیلی ها به صورت ژنتیک با این لکه ها روبرو هستند و هنوز علت اصلی این اتفاق را نمی دانند . خوشبختانه روش های درمان کک و مک صورت در کلینیک ها ارائه می شود که با کمک آن ها می توان تاحدودی لکه های صورت را ناپدید کرد. برخی کرم ها نیز به عنوان بهترین کرم برای رفع کک و مک معرفی می شوند که می توانند در شفافیت پوست اثربخش باشند.
حال برای این که مشکل را حل کنید، بهتر است با بهترین روش های رفع کک و مک صورت آشنا شوید. بررسی عملکرد هر کدام از این روش ها کمک می کند مناسب ترین تصمیم را بگیرید.

کک و مک چگونه به وجود می آید؟

کک و مک چگونه به وجود می آید؟

معمولا کک و مک در هر رده سنی روی انواع پوست ظاهر می شود. علت اصلی بروز آن قرار گرفتن در مدت طولانی زیر نور آفتاب است. اگرچه حضور آن ها برای پوست هیچ ضرری ندارد، اما ظاهر صورت را تحت تاثیر قرار می دهد. کک و مک ها با تولید رنگدانه ملانین ظاهر می شوند. اگرچه به طور طبیعی این رنگدانه در پوست وجود دارد، اما اگر به جای پراکنده شدن در کل پوست روی برخی نقاط تمرکز یابد، کک و مک ایجاد می شود.
خیلی ها وجود کک و مک روی صورت را نشانه ای طبیعت می دانند و نسبت به آن حس خوشایندی دارند. مخصوصا از زمانی که مگان عروس انگلیس با صورت کک و مکی اش وارد جشن شد، وجود این دانه ها روی صورت بسیار ترند شده است. اما اگر بنا به هر دلیلی دوست دارید از شر آن ها خلاص شوید، به راهکارهای درمان کک و مک در ادامه مطلب توجه کنید.

بهترین درمان کک و مک؛ معرفی روش های موثر

در پاسخ کسانی که سوال می پرسند چکار کنم کک و مک صورتم از بین برود؟ روش های زیر معرفی می شود:

1.لیزر؛ درمان 60 درصدی

لیزر؛ درمان 60 درصدی

لیزر درمانی یکی از بهترین روش های رفع کک و مک صورت است که نواحی دارای مشکل را هدف قرار می دهد. این روش به خوبی روی افراد دارای کک و مک جواب داده و کاملا بی خطر است. تنها بعد از انجام لیزر اثراتی همچون خارش، تورم، سرخی و تغییر رنگ پوست مشاهده می شود که با گذشت زمان همگی این موارد قابل رفع است.

2.لایه برداری شیمیایی؛ خلق پوست جدید

لایه برداری شیمیایی بر پایه محلول های شیمیایی طراحی شده است و با حذف بخش هایی از پوست موجب ایجاد پوست تازه می شود. معمولا از موادهای شیمیایی همچون گلیکولیک یا اسید تری کلرواستیک استفاده می کنند که قابلیت نفوذ به بخش های آسیب دیده را دارد.
از اثرات لایه برداری شیمیایی برای درمان کک و مک می توان به سرخ شدن، پوسته پوسته شدن و تورم پوست اشاره کرد که بعد از مدتی تمام این موارد رفع می شود.

3.IPL: نوردهی با شدت بالا

از این روش درمانی برای حذف کک و مک ها استفاده می کنند که دارای نور پلی کروم با طول موج های مختلف است. روند اجرای IPL شباهت زیادی با لیزر درمانی دارد که هنگام برخورد نور به پوست، نواحی دارای ملانین زیاد مورد هدف قرار می گیرد. ابتدا نور به گرما تبدیل، سپس گرما تولید شده توسط سلول های پوست جذب می شود. بدین شکل، رنگدانه های اضافی پوست از بین می رود و کک و مک های پوستی ناپدید می شود.
IPL برای افرادی پوست تیره اثربخشی کمتری دارد. اما برای دیگر افراد می تواند بر حذف آسیب دیدگی های پوست، لکه ها، واریس، موهای زائد، رگ های خونی و کک و مک موثر باشد.

4.میکرودرم ابریژن؛ ملایم ترین روش

از دیگر روش های درمان کک و مک صورت می توان به ابریژن اشاره کرد که با حداقل ترین درد و ناراحتی قابل اجرا است. این روش با تکرار دفعات می توان در رفع لکه ها و رنگ پوست تاثیر بگذارد و موجب حذف سلول های مرده پوست می شود. همچنین در کاهش خطوط ریز و آسیب های حاصل از نور خورشید تاثیرگذار است.
معمولا میکرودرم ابریژن برای بهبود ظاهر پوست انتخاب می شود و تاحدودی می توان به حذف کک و مک ها کمک کند. اما اگر می خواهید به طور کامل این مشکل را رفع کنید به سراغ دیگر روش های درمانی بروید.

5.کرایوسرجری: بر پایه انجمادسازی

کرایوسرجری به عنوان درمان قطعی کک و مک، از نیتروژن مایع برای ایجاد سرمای شدید استفاده و با هدف قرار دادن نواحی آسیب دیده، سلول های پوستی را تخریب می کند. این روش بی خطر است و در دوره نقاهت بسیار کوتاهی انجام می شود. اما ممکن است با عوارض ناگوار همچون بی رنگی پوست، خونریزی و تاول همراه باشد.

6.مزوتراپی؛ روشن کننده پوست

مزوتراپی همانند دیگر روش های لایه برداری برای درمان کک و مک پیشنهاد می شود. طی این روش عامل های اثربخش پوست در اختیار آن قرار می گیرد و حجم از دست رفته پوست جبران می شود. یک غلتک روی ناحیه هدف قرار می گیرد و پلاسمای غنی از پلاکت تزریق می شود. قبل از این مرحله، مقداری از خون از بدن فرد گرفته و داخل دستگاه سانتریفیوژ گذاشته می شود. داخل این دستگاه، جداسازی پلاسمای خون از دیگر ترکیبات صورت می گیرد.

بهترین کرم برای رفع کک و مک

برخی از کرم های ترمیم کننده با عنوان کرم بلیچینگ یا سفیدکننده معروف هستند. این دسته از کرم هم با نسخه و هم بدون نسخه دریافت می شوند و بر پایه هیدروکوئینون ساخته شده اند. استفاده از آن موجب تخریب ملانین می شود و از تولید بیش از حد آن جلوگیری می کند. همچنین باعث روشن سازی نواحی تیره پوست می شود.
محصولات هیدروکئینون موضعی با برخی مشکلات همچون سوزش، تاول، تغییر رنگ، التهاب و خشکی روبرو است. اما معمولا مدل های حاوی 2 درصد هیدروکوئینون خطر کمتری دارند و مشکلی ایجاد نمی کنند.

پیشگیری از بروز کک و مک

بعد از درمان کک و مک کار شما تمام نمی شود. باید برخی نکات مراقبتی را برای جلوگیری از ایجاد کک و مک انجام دهید. پزشکان همیشه به استفاده از کرم ضدآفتاب توصیه می کنند. استفاده از محافظ ضدآفتاب با با حداقل SPF 30 درصد مانع برخورد اشعه های مضر خورشید به پوست می شود. این کار را باید در روزهای سرد سال نیز انجام دهید و قبل از خروج، به مدت 15 دقیقه صبر کنید.
در موارد زیر به دیگر نکات مراقبتی برای پیشگیری از بروز کک و مک اشاره می کنیم:
پوشاندن پوست با کلاه، عینک آفتابی و لباس های آستین دار موجب محافظت از پوست در برابر نور خورشید و ایجاد کک و مک می شود.
مصرف آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C و E بر محافظت از پوست در برابر آسیب دیدگی ها موثر است.
استفاده از کرم های درمان کک و مک مانند روشن کننده ها، سرم های حاوی هیدروکینون و … به حفظ سلامت پوست کمک می کند و موجب حذف لکه های پوستی می شود.

روش های خانگی برای حذف کک و مک صورت

روش های خانگی برای حذف کک و مک صورت

برخی از راهکارهای درمانی به صورت طبیعی پیشنهاد می شوند. قبل از این که به سراغ هر کدام بروید، ابتدا مقداری از آن را روی پوست تست کنید تا از عدم بروز حساسیت مطمئن شوید:

1.سرکه سیب

سرکه سیب به دلیل خاصیت اسیدی موجب روشن سازی پوست می شود. به کمک یک تکه پنبه، پوست خود را به سرکه سیب آغشته کنید. به مدت 15 الی 20 دقیقه منتظر بمانید. سپس با آب بشویید. این کار را برای دو بار در روز انجام دهید.

2.آلوئه ورا

یکی دیگر از گزینه های طبیعی برای درمان کک و مک، استفاده از آلوئه ورا است. این گیاه خاصیت ضدالتهابی و ضدلک دارد. برای استفاده از آن کافی است که مقداری از ژل بین برگ ها را روی ناحیه هدف بمالید. به مدت 30 دقیقه صبر کنید، سپس صورت خود را بشویید.
انجام روزانه این کار، به درخشندگی پوست کمک می کند.

3.اکالیپتوس

این گیاه با خاصیت ضدالتهاب و ضدمیکروبی می تواند برای درمان لکه های صورت مفید باشد. چند قطره روغن این گیاه را با یک قاشق روغن حامل ترکیب کنید و روی صورت قرار دهید. سپس بعد از 15 الی 20 دقیقه صورت خود را تمیز بشویید.

4.زردچوبه

برای رفع لکه های صورت می توانید به سراغ زردچوبه بروید. شاید عجیب به نظر رسد، اما خاصیت ضدالتهابی و ضد لک آن مشاهده شده است. برای تهیه این ماسک کافی است مقداری از پودر زردچوبه را با یک قاشق ماست ترکیب کنید و روی لکه ها بمالید. انجام این کار دو بار در روز، به مدت 20 الی 30 دقیقه توصیه می شود.

چه زمانی برای درمان کک و مک به پزشک مراجعه کنیم؟

بیشتر مواقع حضور این لک ها بدون آسیب هستند و نیازی به مراجعه برای درمان ندارند. اما اگر با نشانه های زیر روبرو شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • احساس خارش، درد و خونریزی
  • تغییر اندازه، شکل، رنگ و تعداد آن ها
  • ایجاد کک و مک در نواحی غیرعادی مانند دهان یا بینی

(این نشانه ها بیانگر مشکل جدی است و ممکن است بروز نوعی سرطان پوست به نام ملانوما را نوید دهد. پس حتما به محض مشاهده آن ها به پزشک مراجعه کنید.)

سخن پایانی

داشتن پوست صاف و بدون لک آرزوی هر فردی است. برای رسیدن به آن رعایت نکات مراقبتی و انجام روتین پوستی توصیه می شود. روش های درمان کک و مک صورت نیز به حذف لکه های سرسخت پوست کمک می کند و موجب شفافیت چهره می شود. این که کدام روش را برای رفع مشکلات پوست و کک و مک انتخاب کنید، به نظر شخصی و متخصص بستگی دارد. زیرا هر کدام از این روش ها اثربخشی متفاوتی دارند و در شرایط مختلف اجرا می شوند.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با کلیک بر روی تبلیغات زیر از ما حمایت کنید.

می‌دانیم که با نمایش این پاپ‌آپ موجب رنجش خاطر شما می‌شویم ولی ما به حمایت شما برای سرپاه نگه‌داشتن این سایت نیازمندیم با کلیک بر روی تبلیغات نمایش داده در سایت از ما حمایت کنید.